En İyi Fizik Tedavi Yöntemleri

En İyi Fizik Tedavi Yöntemleri içeriğini okuyabilir, Gaziantep.com Genel kategorisinde yer alan En İyi Fizik Tedavi Yöntemleri yazısını değerlendirebilir ve yorum yazabilirsiniz.

En İyi Fizik Tedavi Yöntemleri

Yaralanmalar, sakatlanmalar ve hatta basit kas ağrıları hepsinin üstesinden gelmek için yüz yıllardır çalışıyor insanoğlu.

Sağlık adına en hızlı gelişmelerin olduğu dönemde fizyoterapi sektörü de pastadan güzel bir pay almış durumda. Her geçen gün yeni yeni cihazlar eklense de fizik tedavi yöntemlerinin genel olarak temel aldığı birkaç sistem var.

Sıcaklık

Genel olarak kas spazmları için sıcak pres sistemi kullanılır. Özellikle kaslar, tendonlar ve bağlarda ısı uygulaması ağrıyı azaltabilir. Isı uygulaması sonucunda doku daha esnek hale gelebilir tedaviye daha uygun bir hal alır. Isı sayesinde çoğu kas, tendon vb. ağrı ve hasarlarınızdan kurtulmanız mümkün.

Soğuk

Soğuk buz tedavisi daha çok enflamasyon ve şişlik içeren yaralanmaların giderilmesi için kullanılır. Buz, yaralanma tedavisinde önemli bir bileşen olabilir. Uygulamadan sonra kan damarlarını sıkıştıran buz, yaralanmadan hemen sonra iltihaplanmayı azaltmak ve hatta önlemek için etkili bir yoldur. Soğuk terapi de eklemi daha hareketli bırakabilir ve manuel tedavi yapılmasına olanak sağlayabilir. En zor fizik tedavi yöntemlerini öncesinde buz uygulamasıyla çok daha kolay uygulanabilir hale getirebilmekteyiz.

Düşük Seviyeli Lazer Tedavisi

Düşük seviyeli lazer tedavisi daha çok kas ve bağ doku yaralanmalarında kullanılır. Lazer bölgedeki iyileşmeyi tetiklemek için cildin çok altına belli dalga boylarında uyarılar yollar. Bu sayede bölge kendi kendini onarabilir. Çok ağrılı bir yöntem değildir. İltihaplanmayı azaltmada ve kas yorgunluğunu dindirmede çok faydası vardır.

Fonksiyonel Elektriksel Uyarım

Elektriksel uyarım daha çok kas kuvvetinin geri yüklenmesi için kullanılır. Tranvatik yaralanma sonrasında kas fonksiyonunu iyileştirmek için kasa elektriksel bir uyarı gönderilebilir. Küçük fakat periyodik bir kas uyarısı kasın eski haline dönmesini sağlayabilir. Diz ameliyatları sonrası iyileşme hızını arttırmak için kullanılabilir. Ek olarak kısmi felçli(Vücudun bir tarafının felce uğraması) hastalarda da çok kullanılan bir yöntemdir.

Egzersiz

Egzersiz ağrıyı dindirmek veya önlemek için kullanılan yöntemlerden biridir. Ama burada bahsettiğimiz egzersiz sadece genel egzersiz değil hasarlı bölgeye yönelik özel olan egzersizlerdir. Güçsüzleşen ve hasara uğramış kaslarla diğer kaslar arasında bağlantıyı kurmak için egzersiz tedavisine başvurulabilir. Ayriyeten tekrarlaması muhtemel olan durumlarda egzersiz yaparak tekrarlanma riskini düşürebiliriz.

Manuel Terapi

Bu tedavide fizyoterapistin kişisel becerisi ön plandadır. Genel olarak her türlü durumda manuel terapi ilk müdahale anlamında yapılabilir. Manuel terapi pek çok şeyi ifade etse de, terapistler genelde germe , masaj ve vücuda uygun hareketler yapma ve vücut mekaniğine yeniden uyarı vermek için uygulamalı egzersizler gibi ortak taktikler kullanmaktadır. Manuel terapi, hareket kısıtlamalarını kaldırmak ve hastaların daha iyi hareket etmesine yardımcı olmak için başlıca bir yöntemdir. Ayrıca manuel terapi diğer tüm yöntemlerin omurgasını oluşturur. Manuel terapi hem ilk müdahale hem de terapi esnasında sorunun tam olarak anlaşılmasıyla gerekli tedavi yönteminin seçilmesi açılarından önemlidir.

En İyi Fizik Tedavi Yöntemleri içeriği, 04 Nisan 2019 tarihinde biadana.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha