Şarbon Hastalığı Nedir?

Şarbon Hastalığı Nedir? içeriğini okuyabilir, Gaziantep.com Sağlık kategorisinde yer alan Şarbon Hastalığı Nedir? yazısını değerlendirebilir ve yorum yazabilirsiniz.

Şarbon Hastalığı Nedir?

Son zamanlarda ismini oldukça fazla duyurmuş olan şarbon hatalığı bir tür bakteriyel rahatsızlıktır. Bu hastalık, hayvanlar ile temas halinde bulaşarak meydana gelmekte olup, tedavisi yani önlem alınmadığı takdirde ölümle sonuçlanabilir. Aynı zaman da şarbon hastalığı, insan vücudu ile temas etmesi halinde kendisini en fazla 2 gün ile 7 gün arasında göstermeye başlar. Bu hastalık otçul hayvanlar olarak bilinmekte olan sığır, keçi, koyun gibi hayvanlar üzerinden yayılmaktadır. Şarbon hastalığın da bulunmakta olan bakteri, bacillus olarak bilinmektedir. Vücuda giren bu virüs hızla yayılarak ölüme sürüklemektedir.

Şarbon Hastalığı Nasıl Bulaşır?

Şarbon hastalığı insanlar arası bulaşmazlar. Sadece hayvanlar ile temas halinde bulabilirler. Hayvanların etinin kesilmesi sırasında ya da şarbon hastalığı bulunan hayvanın yenmesi ile bulaşabilir. Hastalığın yaygın olduğu ilden et satın almak yayılmasının nedenleri arasında yer almaktadır. Aynı zaman da şarbon hastalığı olan hayvanlar ile yakın temas halinde de kolaylıkla bu hastalık bulaşabilir.

Şarbon Hastalığının Türleri ve Tedavisi

  • Akciğer şarbonu
  • Deri şarbonu
  • Bağırsak şarbonu
Yukarıdakiler şarbon hastalığının türleridir. Şarbon hastalığı tedavisi ise antibiyotikler ve kristal penisilinler ile yapılmaktadır. Fakat tedavi için erken teşhis önemli bir durumdur.

Şarbon Hastalığı Nedir? içeriği, 03 Eylül 2018 tarihinde biadana.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha