Bilişim Ve İletişim Teknolojileri Nedir ?

Bilişim Ve İletişim Teknolojileri Nedir ? içeriğini okuyabilir, Gaziantep.com Bilim & Teknoloji kategorisinde yer alan Bilişim Ve İletişim Teknolojileri Nedir ? yazısını değerlendirebilir ve yorum yazabilirsiniz.

Bilişim Ve İletişim Teknolojileri Nedir ?

Bilişim Nedir?

Bilişim için çoğu farklı tanım yapılabilir, ama her biri aynı sonuca çıkacaktır. Bilgi ve teknolojinin beraber kullanılmasıyla üretilen ve elde edilen sonuçlara, bilişim adı verilir. Mekanik hesaplamalar ve bilgi fonksiyonunu inceleme ve bu inceleme sonunda, bilgiyi elektronik ortama, makineler vasıtasıyla derli toplu bir şekilde prosedüre bilimine de adı verilir. Bilişim ve iletişim teknolojilerinin bir parçasını oluşturur. Bilişim çok yönlüdür. Bilgisayar kullanıcıları, bilgi toplumu, bilgisayar programları ve donanımlar gibi yönleri olmasından bahsedilebilir. Bilgi bilimi ya da bilgisayar bilimi şeklinde de tanımlanabilir ve farklı adlandırmalar içerebilir. Bilginin, elektronik ortamlarda ve teknolojik cihazlarda işlenmesini ifade eder. Bilişim alanıyla ilgilenen kişiler ise bilişimci ya da bilgisayar bilimci gibi isimlerle anılırlar. Bilgiy ile ilgili oluşumların tanımlanması ve dönüştürülmesi gibi algoritmik süreçleri bulma ve makul soyutlamalar ile bir formül oluşturma prosedürünü, bilişimciler gerçekleştirir. Bilişimi içine alan ve bilişim ile ilgili olan her şeyin temelinde algoritmaların olduğu düşünülebilir. Bilişim ve iletişim teknolojisi ise daha geniş kapsamlı bir kavramdır. Tüm teknolojik programları ve sistemleri kapsar. Bunlar; kağıt, kalem, manyetik disk, cd, flash disk ya da aynısı araçlar olabilir. Bilgiyi kaydetmek üzere kullanılan her şey olabilir. Ayrıca, teknoloji vasıtasıyla yayıncılık (iletişim) için radyo, televizyon ve çeşitli araçlar örneğin verilebilir. Günümüzde, en gelişmiş iletişim aracı olarak bilgisayarlar ve akıllı telefonlar görülebilir. Dünya üzerinde artık her noktadan erişim sağlanabilen İnternet ise yine iletişimaraçlarının daha etkin bir kullanım alanına sahip olmalarını sağlar.

Bilişim ve İletişim Teknolojilerinin Geçmişine Kısa Bir Bakış

Dijitalle olan ilişkilerin 1980’lerde başladığı ve hatta geliştiği söylenebilir. Gelişim sağlayan bu dijital sürecin içerisinde metin, görüntü ve ses bilgisayarlar tarafından elektronik ortamlarda ve dijital ortamlarda işlenmesi başlandı. Bununla beraber, telekomünikasyon sistemleri de dijital sürecin bir parçası oldu. Bu dijitalleşmeyle beraber, bilgi teknolojileri ile verilerin ve bilginin iletimi imkânlı hale gelmiş oldu. Bilişim ve iletişim teknolojileri kavramı, bilişim teknolojileri ve iletişim teknolojilerinin birbiriyle iç içe olduğunu ifade eder.  

Bilişim ve İletişim Teknolojilerinin Oluşumunda Yer Alan Alanlar

Ürün ve imalat teknolojileri bulunur. Ürün ve imalat teknolojilerinin içerisinde; dijital aygıtların geliştirilmesi ve üretimi söz konusudur. Aynı zamanda, araç-gereç geliştirme ve üretim gibi faaliyetler de bulunur. Dijital malzemelerin geliştirilmesi ve üretilmesi de yine bu kapsamda değerlendirilebilir. Bilişim ve iletişim teknolojilerinin oluşumunda bulunan bir diğer genel alansa, hizmet teknolojileridir. Telekomünikasyon hizmetleri, ağ hizmetleri ve yayıncılık hizmetleri alt alanları oluşturulabilir. Toplumsal, ekonomik ve kuşkusuz teknolojik gelişmeyle beraber, içinde bulunduğumuz “bilişim çağı”, yeni alanları da beraberin de getirmiştir. Bilişim sektöründe destek veren firmalar ve bilhassa hizmet alanında en önemli şirketler; dijital danışmanlık hizmetleri, program hizmetleri, mühendislik hizmetleri, iş zekası çözümleri, internet çözümleri ve veri analizi/raporlama gibi genişleyen alanları da bilişim ve iletişim teknolojileri içerisine dahil etmekte ve bu alanı genişletmeye devam etmektedir.

Bilişim Ve İletişim Teknolojileri Nedir ? içeriği, 14 Ağustos 2018 tarihinde biadana.com sitesinin Yaşam bölümüne eklenmiştir.

DEĞERLENDİRME 3.0

İçeriği Nasıl Buldunuz?

Captcha